Gjyqtari Taulant Tafa pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: BIRN.
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Taulant Tafa jep shpjegime për problemet në të tre kriteret e rivlerësimit

Gjyqtari Taulant Tafa i Gjykatës së rrethit Gjyqësor Elbasan u përball të mërkurën më 19 prill 2023 me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës së dytë dëgjimore që zgjati pesë orë, u pyet dhe dha shpjegime për probleme në të tre kriteret e rivlerësimit, për pasurinë, figurën dhe profesionalizmin. Ai u paraqit […]

Gjyqtari Taulant Tafa pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Seanca dëgjimore e gjyqtarit Taulant Tafa shtyhet me kërkesë të tij

Seanca dëgjimore lidhur me procesin e vetingut të gjyqtarit të Gjykatës së Elbasanit, Taulant Tafa dështoi të zhvillohej të martën më 11 prill 2023, për shkak të një kërkese të tij për t’iu dhënë kohë përfaqësuesit ligjor që kishte zgjedhur, që të njihej me rezultatet e hetimit administrativ të kryer prej Komisionit të Pavarur të […]

Trupa e KPK-së gjatë një seance dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Gjyqtarja Pajtime Fetah dha dorëheqjen pasi i kaloi barra e provës

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 9 janar 2023 të ndërpresë procesin e rivlerësimit kalimtar për gjyqtaren e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Elbasan, Pajtime Fetah, për shkak të dorëheqjes së saj nga statusi i magjistratit. Po ashtu, u vendos ndalimi i rikthimit të saj në sistemin e drejtësisë për 15 vitet e ardhshme. […]

Përfaqësuesja ligjore, Rigleta Panajoti në seancën dëgjimore me KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Gjyqtarja Pajtime Fetah kërkon mbarimin e statusit të magjistratit

Një kërkesë e gjyqtares së Elbasanit, Pajtime Fetah për ndërprerjen dhe shtyrjen e seancës dëgjimore me argumentin se kishte depozituar kërkesë për heqje dorë nga statusi i magjistratit për shkak të daljes në pension, u trajtua të martën më 15 nëntor nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK. Fetah nuk ishte e pranishme në seancën […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Pajtime Fetahu –Gjykata e Elbasanit
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Pajtime Fetahu –Gjykata e Elbasanit

Gjyqtarja Pajtime Fetahu e Gjykatës së Rrethit Elbasan po përballet të martën më 15 nëntor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Firdes Shuli, Olsi Komici dhe Valbona Sanxhaktari. Pajtime Fetahu e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1999 dhe punon […]