Gjyqtari i Apelit të Tiranës, Andi Civici dhe avokatja Irena Reso para KPK-së.
Analiza KPA Veting

KPA i gjeti të drejta konkluzionet e Komisionit për shkarkimin e Andi Civicit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka gjetur të pabazuara shkaqet e ngitura nga ish-gjyqtari i Apelit të Tiranës, Andi Civici ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin e tij nga detyra. Në vendimin e arsyetuar të Kolegjit paastrohen arsyetimet për rrëzimin e shkaqeve me natyrë procedurale dhe atyre të […]

Gjyqtarja Ejona Lazellari pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtarja Ejona Lazellari konfirmohet në detyrë

Gjyqtarja e Fierit, Ejona Lazellari u përball të mërkurën më 21 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur rreth një orë e gjysmë pas përfundimit të seancës dëgjimore, ajo u konfirmua në detyrë. Konfirmimi u vendos nga trupa e KPK e kryesuar nga Xhensila Pine, me relatore Pamela Qirkon dhe anëtare Brunilda Bekteshin, pas […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Ejona Lazellari – Gjykata e Fierit
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Ejona Lazellari – Gjykata e Fierit

Gjyqtarja Ejona Lazellari e Gjykatës së Fierit do të përballet të mërkurën më 21 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Xhensila Pine, Brunilda Bekteshi dhe Pamela Qirko. Ejona Lazellari përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2013 dhe punoi për dy […]

Gjyqtari Alfred Konomi pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Gjyqtari Alfred Konomi përballet me vetingun

Gjyqtari Alfred Konomi i Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Fier u përball të martën më 20 dhjetor 2022 me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore nuk u evidentuan probleme domethënëse në asnjë prej kritereve të rivlerësimit kalimtar. Procesi i vetingut për gjyqtarin Konomi po kryhet nga trupa e KPK e kryesuar nga […]