Entela Shedula në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Vladimir Karaj.
Analiza KPA Lajme Veting

Argumentet në KPA që i hapën rrugën rikthimit në detyrë të Entela Shedulës

Gjyqtarja e Kavajës, Entela Shedula u shkarkua nga detyra më 4 qershor 2020 nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK për mungesë të burimeve për ndërtimin e një objekti trekatësh dhe blerjen e një automjeti, por Kolegji e përmbysi si të pabazuar këtë rezultat duke çmuar se ajo kishte arritur nivel të besueshëm në kriterin […]

Gjyqtarja Entela Shedula pas vendimit të konfirmimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Gjyqtarja Entela Shedula rikthehet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 27 janar vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Kavajës, Entela Shedula. Konfirmimi i saj erdhi pasi Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA përmbysi rezultatin negativ të Komisionit për pasurinë dhe prishi vendimin e shkarkimit të saj në shkallën e parë. Kryesuesja e trupës […]

Entela Shedula pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Gjyqtarja Entela Shedula vlerësohet pozitivisht për figurën dhe profesionalizmin

Pas prishjes së vendimit të shkarkimit të kryetares së Gjykatës së Kavajës, Entela Shedula nga Kolegji i Posaçëm të Apelimit, KPA, ajo u përball sërish me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë një seance dëgjimore të shkurtër shprehu dakordësinë për konkluzionet e reja mbi hetimet për figurën dhe profesionalizmin. Entela Shedula u shkarkua […]

Entela Shedula në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Veting

“Deklarimet e mia janë në unitet”: Entela Shedula kërkon rikthimin në detyrë

Gjyqtarja e Kavajës, Entela Shedula i kërkoi Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që ta rikthente në detyrë gjatë seancës së të martës, ndërsa u qëndroi shpjegimeve të saj të mëparshme për burimet e pasurive të saj familjare. Shedula paraqiti në mënyrë të përmbledhur shpjegimet e saj në funksion të dy pyetjeve të relatorit të çështjes, […]

Entela Shedula në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Vladimir Karaj.
KPA Veting

Kolegji dëgjon pretendimet e gjyqtares Entela Shedula ndaj vendimit të KPK

Kolegji i Posaçëm i Apelimit pranoi të mërkurën si prova të reja, gjatë shqyrtimit të ankimit të gjyqtares Entela Shedula, dy vendime gjykate që detyronin kompanitë në të cilat kishte punuar bashkëshorti të paguanin sigurimet shoqërore dhe tatimet mbi të ardhurat. KPA po ashtu dëgjoi pretendimet e gjyqtares e cila i kërkoi Kolegjit të prishë […]

Kryetarja e Gjykatës së Kavajës, Entela Shedula pas seancës së zhvilluar të premten në KPK.
KPA Lajme Veting

Kolegji gjen shkelje procedurale në vendimin e KPK-së për gjyqtaren Entela Shedula

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të mërkurën se pas shqyrtimit në dhomë këshillimi, vendosi të kalojë për për shqyrtim në seancë gjyqësore publike, çështjen ndaj gjyqtares së Gjykatës së Kavajës Entela Shedula. Trupi gjykues për gjykimin e kësaj çështjeje i kryesuar nga Albana Shtylla, me relator Sokol Çomo dhe anëtarë Mimoza Tasi, Natasha Mulaj, […]