Gjyqtarja Engjëllushe Tahiri pas seancës dëgjimore. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmoi në detyrë gjyqtaren Ëngjëllushe Tahiri

Gjyqtarja Ëngjëllushe Tahiri, e cila punon si ndihmësmagjistrate në Njësinë e Shërbimit Ligjor në Gjykatë të Lartë, u konfirmua në detyrë të hënën nga Komisioni i Pavarur të Kualifikimit, KPK. Tahiri pati një seancë të lehtë dëgjimore. Tahiri mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës, pasurinë dhe profesionalizmin. Procesi i vetingut për gjyqtaren Ëngjëllushe Tahiri […]

Gjyqtarja Engjëllushe Tahiri pas seancës dëgjimore. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK dëgjon gjyqtaren Ëngjëllushe Tahiri

Gjyqtarja Ëngjëllushe Tahiri, e cila punon si ndihmësmagjistrate në Njësinë e Shërbimit Ligjor në Gjykatë të Lartë, u përball të premten me 16 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për një balancë negative në shumën 200 mijë lekë të konstatuar në një vit, si dhe për disa […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Ëngjëllushe Tahiri – Gjykata e Lartë
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Ëngjëllushe Tahiri – Gjykata e Lartë

Gjyqtarja Ëngjëllushe Tahiri, e cila punon si ndihmësmagjistrate në Njësinë e Shërbimit Ligjor në Gjykatë të Lartë, do të përballet të premten me 16 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Etleda Çiftja dhe Lulzim Hamitaj. Ëngjëllushe Tahiri përfundoi studimet në […]

Gjyqtarja Enkeleida Hoxha e shoqeruar nga policia në KPA.
KPA Lajme

KPA lë në fuqi shkarkimin e ish-gjyqtares Enkeleida Hoxha

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të enjten më 30 qershor vendimin për mospranimin e ankimit të ish-gjyqtares së Krujës, Enkeleida Hoxha kundër masës disiplinore të dhënë nga Këshilli i Lartë Gjyqësor, KLGJ, për shkarkimin e saj nga detyra. Në njoftimin e KPA-së thuhet se trupi gjykues i kryesuar nga Albana Shtylla, dhe anëtarë […]

Gjyqtarja Enkeleida Hoxha e shoqeruar nga policia në KPA.
KPA Lajme

Enkeleida Hoxha nuk paraqitet për konkluzionet përfundimtare në KPA

Ish-gjyqtarja e Krujës, Enkeleida Hoxha nuk u paraqit të martën në seancën publike në KPA kur ishte përcaktuar të paraqiteshin konkluzionet përfundimtare lidhur me ankimin e kryer prej saj ndaj vendimit të Këshillit të Lartë Gjyqësor, që e shkarkoi atë nga detyra për lirimin e një të dënuari për vepra të rënda penale. Relatorja e […]

Gjyqtarja Enkeleida Hoxha e shoqeruar nga policia në KPA.
KPA Lajme Veting

‘Duhet të presim të vdesi një person’, KPA ngre pikëpyetje mbi hetimet e ILD-së

Seanca publike e zhvilluar në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA për shqyrtimin e ankimit të gjyqtares së Krujës, Enkeleida Hoxha ndaj vendimit të Këshillit të Lartë Gjyqësor, KLGJ për sharkimin e saj, u dominua nga debatet, komentet dhe pyetjet mes palëve, ku në mënyrë të përsëritur kryesuesja e trupit gjykues, Albana Shtylla tërhoqi vëmendjen […]