Trupa e KPK gjatë shqyrtimit të kërkesës së ish-gjyqtarit Besnik Maho. Foto: Vladimir  Karaj.
KPK Lajme Veting

KPK mbyll pa vendim çështjen për Besnik Mahon

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të mërkurën përfundimin pa vendim të çështjes në lidhje me kërkesën e ish-gjyqtarit Besnik Maho për t’iu nënshtruar vetingut. Trupa e kryesuar nga Brunilda Bekteshi, me relatore Etleda Çiftja dhe anëtar Lulzim Hamitaj, tha se vendimi ishte marrë me shumicë votash. Maho nuk ishte i pranishëm në seancë. Më […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Besnik Maho– Inspektori i Lartë i Drejtësisë
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Besnik Maho– Inspektori i Lartë i Drejtësisë

Ish-gjyqtari Besnik Maho, i cili punon si inspektor pranë Inspektorit të Lartë të Drejtësisë do të përballet të hënën më 13 nëntor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Lulzim Hamitaj, Brunilda Bekteshi dhe Etleda Çiftja. Besnik Maho përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës […]

Prokurori i Elbasanit, Artur Ismajlukaj pas konfirmimit. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmoi dhe dërgoi për hetim disiplinor prokurorin Artur Ismajlukaj

Prokurori i Elbasanit, Artur Ismajlukaj u konfirmua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit të premten, pasi  u përball me dy seanca dëgjimore në të cilat kryesisht u diskutua mbi udhëtimet e tij në makinë me persona me precedentë penalë. Këtë pjesë të hetimit KPK tha se do ia referonte Inspektorit të Lartë të Drejtësisë për […]

Trupa e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit gjatë një procesi. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
KP Lajme

Komisioneri kërkon hetime në Kolegj për statusin e Majlinda Andreas

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi të martën më 20 qershor vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin nga detyra të ish-gjyqtares së Gjykatës së Lartë, Majlinda Andrea, e cila nuk e ushtron funksionin prej vitit 2016, kur u akuzua për korrupsion dhe u dënua një vit më vonë me 4 vjet burg, […]