Majlinda Tosku | Foto: Ldmond Hoxhaj
Analiza

KPK e shkarkoi ndihmësen ligjore Majlinda Tosku për cenim të besimit

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 13 shkurt me shumicë votash, të shkarkojë nga detyra ndihmësen ligjore pranë Gjykatës së Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm, Majlinda Tosku, duke konkluduar se ajo kishte cënuar besimin e publikut me veprimet dhe mosveprimet e saj në marrjen dhe shlyerjen e disa kredive para fillimit të detyrës, […]

Pranvera Stafa Selita
Analiza

KPK e shkarkoi prokuroren Pranvera Stafa Selita për cenim të besimit

Prokurorja e Elbasanit, Pranvera Stafa Selita u shkarkua nga detyra më 8 mars 2024, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konkludoi se në vlerësimin tërësor, duke konsideruar së bashku problemet e pasurisë dhe mangësitë profesionale e denoncimet nga publiku, ka cenuar me sjelljen e saj besimin e publikut tek sistemi i drejtësisë. Ndërkohë, ajo […]

Prokurori Ylli Bashaj, pas seancës në KPK. Foto:Malton Dibra/LSA
KP Lajme Veting

ONM rekomandon ankimimin e konfirmimit të prokurorit Ylli Bashaj

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit, ONM i rekomandoi të premten më 30 qershor institucionit të Komisionerëve Publikë që të ankimojnë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës, Ylli Bashaj, duke e cilësuar të pasaktë dhe në vlerësim të gabuar të provave. “Një hetim dhe analizë e duhur […]

Ilustrim grafik nga Jurgena Tahiri/ BIRN.
Investigime Në Fokus

Bilanci i OFL i heq lustrën luftës së qeverisë kundër krimit të organizuar

Me regji të gatshme nga filmat policeskë, resorti me mermer të bardhë u rrethua nga policë me kapuçë të zinj, ndërsa një zëdhënëse policie e shpalli atë pronën e parë të sekuestruar përmes një ligji special të qeverisë, që synonte goditjen e krimit të organizuar në Shqipëri. Kompleksi luksoz i reklamuar për dasma fitoi reputacion […]