Gjyqtarja Irena Brahimi pas seancës në KPA. Foto: Vladimir Karaj.
KPA Lajme

KPA lë në fuqi konfirmimin në detyrë të gjyqtares Irena Brahimi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të hënën më 24 korrik vendimin për lënien në fuqi të konfirmimit në detyrë të gjyqtares së Apelit, Irena Brahimi, duke rrëzuar kërkimin përfundimtar të Komisionerit Publik, Florian Ballhysa për shkarkimin e saj. Gjyqtarja Irena Brahimi u konfirmua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK më 21 korrik […]

Gjyqtarja Irena Brahimi duke dalë nga, Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA më 6 maj 2023. Foto: Edmond Hoxhaj/BIRN
KPA Lajme

KPA dëgjon konkluzionet përfundimtare në çështjen e Irena Brahimit

Komisioneri Florian Ballhysa kërkoi shkarkimin nga detyra të gjyqtares së Apelit, Irena Brahimi për “deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë” të mërkurën, ndërkohë që Brahimi këmbënguli se kishte prapësuar të gjitha pikat e ankimit dhe kërkoi lënien në fuqi të vendimit të konfirmimit të saj. E nisur me më shumë se 1 orë vonesë për shkak […]

Gjyqtarja Irena Brahimi pas seancës në KPA. Foto: Vladimir Karaj.
KPA Lajme

KPA mori prova të reja në çështjen ndaj gjyqtares së Apelit, Irena Brahimi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të enjten, 6 korrik, parashtrimet të reja të palëve në çështjen ndaj gjyqtares së Apelit të Përgjithshëm, Irena Brahimi, konfirmimi i të cilës në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit në korrik 2020 është ankimuar nga Komisioneri Publik, Florian Ballhysa. Fillimisht Komisioneri Publik Florian Ballhysa tha se pasi […]

Gjyqtarja Irena Brahimi duke dalë nga, Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA më 6 maj 2023. Foto: Edmond Hoxhaj/BIRN
KPA Lajme Veting

KPA dëgjon qëndrimet për analizën financiare të gjyqtares Irena Brahimi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të hënën më 5 qershor me qëndrimet e Komisionerit Publik, Florian Ballhysa dhe të gjyqtares së Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm, Irena Brahimi lidhur me analizën financiare të kryer në funksion të ankimit të konfirmimit në detyrë të këtij subjekti rivlerësimi. Kryesuesja e trupit gjykues, Natasha Mulaj […]

Gjyqtarja Irena Brahimi pas seancës në KPA. Foto:Vladimir Karaj.
KPA Lajme

KPA riçel hetimin për gjyqtaren e Apelit, Irena Brahimi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të enjten parashtrimet e palëve në çështjen ndaj gjyqtares së Apelit të Përgjithshëm, Irena Brahimi, konfirmimi i të cilës në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit në korrik 2020 është ankimuar nga Komisioneri Publik, Florian Ballhysa. Në seancë, Ballhysa tha se Komisioneri kërkonte rihetim të çështjes duke e […]