Gjyqtarja Nertila Kape | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Nertila Kape drejt konfirmimit në detyrë

Gjyqtarja e Gjykatës së Tiranës, Nertila Kape u përball pa probleme me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, gjatë seancës dëgjimore të zhvilluar të premten më 12 janar për procesin e saj të rivlerësimit. Vetingu për gjyqtaren Kape po kryhet nga trupa e KPK e kryesuar nga Valbona Sanxhaktari, me relator Olsi Komicin dhe anëtare […]

Prokurori Agron Busahti në KPK | Foto: edmodn Hoxhaj/BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori i Shkodrës, Agron Bushati konfirmohet në detyrë

Prokurori i Shkodrës, Agron Bushati u përball të mërkurën më 27 shtator me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore u pyet dhe dha përgjigje më së shumti lidhur me një denoncim të orëve të fundit, në të cilin ishte paraqitur një video ku shfaqej subjekti me dy doreza grushtimi prova të […]

Prokurori i Elbasanit, Artur Ismajlukaj pas konfirmimit. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KP Lajme Veting

Komisionerja Publike ankimon në Kolegj konfirmimin e prokurorit Artur Ismajlukaj

Komisionerja Publike, Irena Nino ankimoi të martën më 19 shtator vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Elbasanit, Artur Ismajlukaj. Ankimi bazohet në rekomandimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM që e cilësoi të kotë vendimarrjen e Komisionit lidhur me transferimin për verifikim pranë Inspektorit të Lartë […]

Gjyqtarja Elvana Çiçolli pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Elvana Çiçolli konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 25 maj vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Gjykatës Administrative të Tiranës, Elvana Çiçolli. Vendimi u mor në mënyrë unanime  nga trupa e KPK e kryesuar nga Alma Faskaj, me relatore Etleda Çiftjan dhe anëtare Suela Zhegun. Gjatë seancës dëgjimore më 23 maj, […]

Gjyqtari Dritan Caka pas vendimit nga KPK. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë gjyqtarin Dritan Caka

Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës, Dritan Caka u konfirmua në detyrë të martën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, pas një seance dëgjimore pa probleme. Caka iu nënshtrua procesit të rivlerësimit në të tri kriteret. Gjatë seancës dëgjimore Caka dha shpjegime për dy barra prove në kriterin e pasurisë dhe dy gjetje të tjera […]