Ndërtesa e Bashkimit Europian në Bruksel. Foto ilustruese: Pixabay.
Artikull kryesor ! Lajme

Brukseli nuk është bindur nga lufta e deritanishme kundër korrupsionit

Viti 2023 ka gjasa do të hyjë në historinë e Shqipërisë si viti kur disa nga çështjet madhore të korrupsionit dhe abuzimit me detyrën përfunduan në dyert e gjykatave, me disa ish-zyrtarë të lartë të dënuar apo të akuzuar. Megjithatë, numri i hetimeve dhe gjykimeve të tilla, ndonëse i pazakontë për Shqipërinë, duket se nuk […]

Prokurorja e Tiranës Mirela Zavalani pas seancës së konfirmimit. Foto: Vladimir Karaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë prokuroren Mirela Zavalani

Prokurorja Mirela Zavalani e Prokurorisë së Tiranës u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit të enjten në 15 qershor. Trupa e përbërë nga Olsi Komici, Xhensila Pine dhe Lulzim Hamitaj, vendosi pas një seance dëgjimore pa probleme të konfirmojë në detyrë Zavalanin. Në rastin e prokurores së Prokurorisë së Tiranës, Mirela Zavalani […]

Prokurorja e prokurorisë së Rrehtit Gjyqësor Tiranë, Mirela Zavalani, datë 13 qershor 2023. Foto: BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurorja Mirela Zavalani përballet me vetingun e pasurisë së vjehrrit

Procesi i rivlerësimit kalimtar ka për qëllimin kontrollin e magjistratëve bazuar në tre kritere, përfshirë pastërtinë e figurës, pasurinë dhe profesionalizmin. Në rastin e prokurores së Prokurorisë së Tiranës, Mirela Zavalani gjetjet e hetimit administrativ të KPK-së, të bëra publike gjatë seancës dëgjimore të mbajtur të martën, u fokusuan kryesisht tek pasuria e vjehrrit të […]