Gjyqtarja Elona Toro | Foto: BIRN/ Vladimir Karaj
KPA Veting

KPA vendos të kryejë analizë financiare të re për Elona Toron

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të hënën më 5 dhjetor 2022 të pranojë kërkesën e Komisionerit Publik Florian Ballhysa, për kryerjen e një analize financiare lidhur me burimet e krijimit të pasurisë së gjyqtares së Apelit Tiranë, Elona Toro. Vendimi u mor pasi Kolegji u njoh me parashtrimet e palëve dhe çeli hetimin […]

Ish-prokurori i Apelit Tiranë, Edmond Hyka | Foto: BIRN/Edmond Hoxhaj
Analiza KPA Veting

KPA: Komisioni i mohoi Edmond Hykës të drejtën e mbrojtjes

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka gjetur të drejta një pjesë të shkaqeve të ankimit të ish-prokurorit të Apelit Tiranë, Edmond Hyka kundër vendimit të Komisionit që e shkarkoi për probleme në kriterin e pasurisë, por nuk janë konsideruar të mjaftueshme për rikthimin e tij në sistemin e drejtësisë. KPA ka korrigjuar Komisionin […]

Avokati Jordan Daci dhe trupa e KPK gjatë shpalljes së vendimit për prokurorin Edmond Hyka. FOTO:BIRN
KPA Lajme Veting

KPA: Komisioni kreu shkelje të rënda procedurale gjatë vetingut të Edmond Hykës

Seanca publike e zhvilluar të enjten më 24 mars në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA lidhur me shqyrtimin e ankimit të prokurorit të Apelit të Tiranës, Edmond Hyka kundër shkarkimit të tij, zbuloi shkelje të rënda procedurale të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK të kryera gjatë procesit të rivlerësimit për këtë subjekt. Pasi […]

Gjyqtari Genti Shala | Foto : Edmond Hoxha
KPA Veting

Denoncimi ndaj gjyqtarit Genti Shala për aksione në një shoqëri rezultoi i pavërtetë

Gjyqtari i Gjykatës së Apelit Tiranë Genti Shala u konfirmua në detyrë më 4 gusht të vitit 2020, por një denoncim anonim i mbërritur pranë Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM pak ditë para se të përfundonte afati i ankimit ku pretendohej se subjekti kishte fshehur aksionet që zotëronte në një shoqëri ndërtuese, solli ankimin e […]