Prokuroru Petrit Vukaj dhe avokatja Romina Zano pas seancës dëgjimore | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Prokurori Petrit Vukaj jep shpjegime për barrat e provës në të tre kriteret

Prokurori Petrit Vukaj i Prokurorisë së Fierit u përball të hënën më 10 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për barrat e provës që i ishin kaluar në të tre kriteret e rivlerësimit, atë të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe profesionalizmit. Procesi i vetingut për prokurorin Vukaj […]

Seanca ndaj ish-prokurorit Besnik Cengu në KPA
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e ish-prokurorit Bardhok Lleshi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të mërkurën vendimin e marrë më 19 shtator për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të ish-prokurorit të Lezhës, Bardhok Lleshi. Vendimi u mor në dhomë këshillimi në mënyrë unanime nga trupi gjykues i Kolegjit i kryesuar nga Natasha Mulaj, me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtare Albana Shtylla, […]

Porkurori Artan Lulaj | Foto LSA
Analiza KPK Veting

Sipas KPK, prokurori Artan Lulaj cënoi besimin me qëndrimin e tij gjatë vetingut

Prokurori i Tiranës, Artan Lulaj u shkarkua nga detyra më 13 janar pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK konkludoi se ai kishte bërë deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë dhe kishte cënuar besimin e publikut tek drejtësia me qëndrimin e tij jo bashkëpunues gjatë procesit të rivlerësimit, kur ka tentuar të fshehë ose të paraqesë […]

Ish-drejtuesja e Prokurorisë së Krimeve të Renda, Donika Prela në seancën e parë në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto :LSA
Analiza KPA Në Fokus

Kolegji rrëzoi KPK-në: Donika Prela kishte mungesë burimesh dhe fshehu pasurinë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vlerësoi se ish-drejtuesja e Prokurorisë për Krime të Rënda nuk provoi burimin e një apartamenti në Tiranë dhe të një depozite 4.5 milionë lekë të krijuar nga vlera e shitjes së një apartamenti në Durrës – të blerë në të njëjtin vit gati tri herë më pak. Mosdeklarimi i një […]