Gjyqtari prane Gjykates Administrative te Apelit Tirane, Bari Shyti, | Foto : LSA
Analiza KPK Vendi

Bari Shyti, argumentet sterile me stoqe kromi nuk e bindën KPK

Me datë 25 mars, Komisioni i Pavarur i Kualfikimit shpalli vendimin për shkarkimin nga detyra të gjyqtarit të Gjykatës Administrative të Apelit, Bari Shyti. Vendimarrja për subjektin është marrë duke vlerësuar vetëm kriterin e pasurisë, megjithesë hetimi është kryer dhe për profesionalizmin dhe pastërtinë e figurës. Trupi gjykuese i KPK-së, i përbërë nga kryesuesja Genta […]

Ilustrim nga Jurgena Tahiri BIRN
Artikull kryesor Investigime Faqja e pare Investigime

Siluri: Jeta e dyfishtë e një shqiptaro-amerikani të akuzuar për trafik droge

  Në pamje të parë, banori i Miçiganit, Ylli Didani ishte një biznesmen i suksesshëm me aksione në kompani në Shtetet e Bashkuara, Shqipëri dhe Kosovë, ku ai gëzonte një marrëdhënie biznesi me një ish-shefin e eksortës për ish-kryeministrin e Kosovës Ramush Haradinaj. Megjithatë, autoritetet e Shteteve të Bashkuara thonë se kjo ishte thjesht një […]