Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Dënime dhe dhurata të padeklaruara, Admir Thanza u rrëzua në të tre kriteret

Sipas vendimit të zbardhur të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, anëtari i Gjykatës së Lartë, Admir Thanza bëri deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë, bëri deklarim të rremë në formularin e dekriminalizimit, kishte kontakte të papërshtatshme dhe fshehu dhurata nga palë të cilat i kishte gjykuar.

Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Vendimi i zbardhur i KPK, mosdeklarimet penalizuan gjyqtarin Artan Zeneli

Mosdeklarimi i heqjes të vizës nga ambasada e SHBA, mosdeklarimi i huave nga persona të ndryshëm dhe problemet me  blerjet e pasurive të paluajtshme, sollën shkarkimin me shumicë nga KPK të  anëtarit të Gjykatës së Lartë Artan Zeneli. Një nga anëtaret e trupës gjykuese u shpreh kundër dhe kërkoi që për Zenelin të shqyrtohej edhe […]

Komisioneri Publik Lajme

Problemet me aftësitë profesionale, Komisioneri apelon vendimin për Gentian Medjan

Komisioneri Publik njoftoi apelimin në Kolegjin e Posaçëm të vendimit për gjykatësin Gentian Medja. Ai i kërkon KPA  standardizim të indikatorëve rreth vlerësimit profesional. Medja u konfirmua me shumicë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, por menjëherë pas vendimit ONM kërkoi apelim të tij.

Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Rovena Gashi u shkarkua për “përgjigje të pavërteta dhe deklarim të pamjaftueshëm”

Vendimi i zbardhur i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ekspozon një mori kërkesash të prokurores Rovena Gashi gjatë procesit të rivlerësimit, të cilat u konsideruan si përpjekje për të penguar vetingun. Vendimi për shkarkimin e prokurores u bazua te kontradiktat mes kontratave noteriale dhe deklarimeve të saj për dy apartamentet në pronësi.