Lajme

KPA lë në fuqi vendimin e ndëprerjes së vetingut për ish-këshilltarin ligjor Gentian Lile

Kolegji i Posaçëm i Apelimit rrëzoi në mënyrë unanime ankimin e ish-këshilltarit ligjor të Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Gjirokastër, Gentian Lile ndaj vendimit të Komisionit që ndërpreu vetingun dhe i hoqi të drejtën e rikthimit në sistemin e drejtësisë për 15 vite, për shkak të dorëheqjes së tij.

Analiza dhe Opinione

Prokurori Avni Kraja me balanca negative të mëdha dhe deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konstaton se prokurori i Tiranës, Avni Kraja nuk ka qenë bashkëpunues gjatë procesit të vetingut dhe ka tentuar të zvarrisë procesin me kërkesa të njëpasnjëshme. Deklarimet e pasakta dhe të pamjaftueshme për krijimin e pasurive sollën pamundësi financiare në vlera të mëdha për krijimin e tyre.