Besim Hajdarmataj dhe avoaktaj Romina Zano pas seancës dëgjimore KPA | Foto : Edmond Hoxhaj
KPA Lajme Vendi

KPA shtyn vendimin për Besim Hajdarmatajn, kërkon një shkresë nga KPK

Kur pritej që Kolegji i Posaçëm i Apelimit të shpallte vendimin për prokurorin e Tiranës, Besim Hajdarmataj, vendosi të ndryshojë rjedhën e procesit për t’u njohur me një shkresë të komunikimeve telefonike të njërit prej numrave të përdorur nga subjekti i rivlerësimit, dokument që gjendet i administruar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit gjatë hetimit […]

Anëtarët e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla, Tartar Bazaj dhe Nurihan Seiti gjatë një mbledhjeje të KLP-së. Foto: LSA
Artikull kryesor ! Artikull kryesor Investigime Investigime Në Fokus

Hije nepotizmi dhe konflikti interesi në ‘qeverinë e re’ të drejtësisë

Tre anëtarë të Këshillit të Lartë të Prokurorisë akuzohen për ‘konflikt të rëndë interesi’ në vendimmarrjen e tyre për promovimin e prokurores Elisabeta Imeraj në mars të këtij viti, pasi kishin punësuar më parë familjarët e tyre në administratën e Prokurorisë së Tiranës. Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se në kohën e votimit […]