Prokurori Kreshnik Ajazi në KPK | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Vendi

KPK konfirmon në detyrë prokurorin Kreshnik Ajazi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi të konfirmojë në detyrë drejtuesin e Prokurorisë së Elbasanit, Kreshnik Ajazi dhe të transferojë për inspektim një çështje të pushuar.

Prokurori Kreshnik Ajazi në KPK | Foto: Edmond Hoxhaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën vendimin për konfirmimin në detyrë të drejtuesit të Prokurorisë së Elbasanit, Kreshnik Ajazi.

Ndërkohë, Komisioni ka vendosur të transferojë për inspektim në Inspektoriatin e Lartë të Drejtësisë një çështje ndaj shtetasve D.P. Dhe L.D., të pushuar në vitin 2015 nga Prokuroria e Elbasanit.

Trupi gjykues që kreu procesin e vetingut për prokurorin Ajazi kryesohej nga Roland Ilia, me relatore Brunilda Bekteshin dhe anëtare Genta Tafa Bungon.

Gjatë  seancës dëgjimore të premten më 25 qershor, nuk u evidentuan probleme domethënëse për pasurinë dhe pastërtinë e figurës, ndërkohë që prokurori Ajazi u pyet dhe dha shpjegime për disa çështje të hetuara prej tij.

Gjithashtu, në seancë u relatua se nga verifikimi i ankesave ndaj prokurorit Ajazii, është evidentuar një çështje e vitit 2012 lidhur me një hetim të nisur ndaj tij për shkelje të rregullave të qarkullimit rrugor. Relatorja Bekteshi sqaroi se në atë periudhë, Ajazi është pezulluar nga detyra, por pas pushimit të çështjes nga Prokuroria e Fierit, Ajazi ishte kthyer në detyrë.

Kreshnik Ajazi përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2010 dhe pas një periudhe stazhi në prokurorinë e Tiranës, u emërua në Prokurorinë e Vlorës. Më vonë ai u transferua në Prokurorinë e Tiranës dhe në vitin 2019 u komandua si drejtues në Elbasan. Më 26 mars 2021, Ajazi u caktua nga Këshilli i Lartë i Pokurorisë si drejtues i Prokurorisë së Elbasanit me një mandat 3 vjeçar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *