Gjyqtari Artan Hajredinaj. Foto:BIRN.
KP Lajme

Konfirmimi i gjyqtarit Artan Hajredinaj ankimohet në Kolegj

Komisioneri Publik, Florian Ballhysa ankimoi të martën më 18 qershor vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Lezhës, Artan Hajredinaj, duke vlerësuar se ky subjekt rivlerësimi nuk arrin nivel të besueshëm. Trupa e KPK e kryesuar nga Valbona Sanxhaktarin, me relatore Firdes Shulin dhe anëtar Olsi Komicin […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Artan Hajredinaj – Gjykata e Lezhës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Artan Hajredinaj – Gjykata e Lezhës

Gjyqtari Artan Hajredinaj i Gjykatës së Lezhës do të përballet të martën më 12 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Valbona Sanxhaktari, Olsi Komici dhe Firdes Shuli. Artan Hajredinaj ka punuar fillimisht si noter përpara se të emërohej gjyqtar në vitin 2008. […]

Seanca dëgjimore për gjyqtarin Jak Ndoka | Foto : E. Hoxhaj
Analiza KPA

Argumentet e KPA-së që vulosën shkarkimin e Jak Ndokës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i gjeti të bazuara konkluzionet e Komisionit për mungesë të burimeve financiare të ish-gjyqtarit të Lezhës, Jak Ndoka, si dhe dyshimet për fshehjen e një pjese të apartamenti në emër të vëllait, por e lehtësoi këtë subjekt rivlerësimi nga konstatimi i cënimit të besimit të publikut. Ndërkohë, trupa e […]

Seanca dëgjimore për gjyqtarin Jak Ndoka | Foto : E. Hoxhaj
KPA Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin nga detyra të ish-gjyqtarit Jak Ndoka

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të enjten më 17 nëntor 2022 vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të ish-gjyqtarit të Lezhës, Jak Ndoka. Vendimarrja për largimin përfundimtar të Ndokës nga sistemi i drejtësisë është marrë në mënyrë unanime nga trupi gjykues i Kolegjit i kryesuar nga Albana Shtylla, me relatore […]

Gjyqtarja Elsa Ulliri pas vendimit në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Elsa Ulliri konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 30 qershor vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Lezhës, Elsa Ulliri. Vendimi është marrë në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Roland Ilia, me relatore Etleda Çiftjan dhe anëtare Pamela Qirkon. Gjatë seancës dëgjimore më 28 qershor, Ulliri u pyet […]