Prokurorja Mirela Kapo pas vendimit të konfirmimit nga KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Mirela Kapo konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, vendosi më 22 nëntor të konfirmojë në detyrë prokuroren Mirela Kapo. Aktualisht këshilltare në kabinetin e Inspektorit të Lartë të Drejtësisë, Kapo pati një seancë pa probleme të hënën dhe kërkoi konfirmimin në detyrë. Procesi i vetingut për prokuroren Mirela Kapo u krye nga trupa e KPK e kryesuar nga Pamela […]

Prokurorja Mirela Kapo pas seancës dëgjimore në KPK.
KPK Veting

Prokurorja Mirela Kapo përballet pa probleme me vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit zhvilloi të hënën seancën dëgjimore ndaj prokurores Mirela Kapo, e cila aktualisht shërben si këshilltare pranë Inspektorit të Lartë të Drejtësisë. Trupa e kryesuar nga Pamela Qirko, me relatore Alma Faskaj dhe anëtare Xhensila Pinen, nuk vuri në dukje barrë prove për prokuroren. Gjatë seancës së shkurtër, Faskaj relatoi të […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Mirela Kapo – Këshilltare në ILD
KPK Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar –Mirela Kapo – Këshilltare në ILD

Prokurorja Mirela Kapo do të përballet të hënën më 21 nëntor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Xhensila Pine, Pamela Qirko dhe Alma Faskaj. Mirela Kapo mban aktualisht pozicionin e këshilltares në kabinetin e Inspektorit të Lartë të Drejtësisë. Ajo është diplomuar për […]

Ish-prokurori i Krujës, Bujar Memia në Kolegj. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza Veting

Bujar Memia u gjet me “shkelje të rënda profesionale” edhe nga KPA

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i ka gjetur të pabazuara shkaqet e ngritura në ankimin e ish-prokurorit të Krujës, Bujar Memia kundër vendimit të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, KLP për shkarkimin e tij. Memia pretendoi në Kolegj se nuk i ishte ofruar proces i rregullt ligjor dhe i kundërshtoi konstatimet për shkeljet në ushtrimin […]

Prokurori Florian Bonjaku në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme Veting

Komisioneri Publik kërkon në KPA shkarkimin e prokurorit Florian Bonjaku

Komisioneri Publik  njoftoi të mërkurën se kishte dorëzuar në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit ankimin ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Krujës Florian Bonjaku. Në njoftim Komisioneri Publik thotë se vendimi i KPK i marrë me shumicë, ishte i cënueshëm në tërësinë e tij dhe kërkon […]

Prokurori Florian Bonjaku në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK Veting

KPK me dy qëndrime për prokurorin Florian Bonjaku

Prokurori i Krujës, Florian Bonjaku u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit më 2 qershor 2022, me shumicë votash. Relatori i çështjes Olsi Komici dhe anëtarja Valbona Sanxhaktari arsyetuan se pasaktësitë në deklarimin e pasurive nuk mund të sjellin penalizimin e subjektit. Po ashtu, u gjetën të pamjaftueshme për të sjellë pasoja […]