Prokurorja Merita Selimi (djathtas) pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

KPK shkarkon prokuroren Merita Selimi

Prokurorja Merita Selimi u shkarkua me shumicë votash të enjten nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pas problemeve të konstatuara me burimet financiare të një apartamenti në Tiranë dhe me likujditetet. Vendimi u shpall nga trupa e kryesuar nga Brunilda Bekteshi, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Etleda Çiftjen. Në cilësinë e vëzhguesit ndërkombëtar ishte […]

Prokurorja Merita Selimi (djathtas) pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Prokurorja Merita Selimi jep shpjegime për pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurorja e Lushnjës, Merita Selimi u përball të martën më 25 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dhe shpjegime për burimet financiare të një apartamenti në Tiranë dhe një kredi me kushte lehtësuese, për burimet e likujditeteve, si dhe për gjetjet në kriterin profesional. Në hyrje të godinës ku […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Merita Selimi –Prokuroria e Lushnjes
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Merita Selimi –Prokuroria e Lushnjes

Prokurorja Merita Selimi e Prokurorisë së Lushnjes do të përballet të martën më 25 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Etleda Çiftja dhe Lulzim Hamitaj. Merita Selimi e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1992 dhe ka […]

Trupa gjykuese e KPK-së gjatë shpalljes së një  vendimi. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Prokurori Skënder Mestani u dorëhoq pasi u njoh me rezultatet e vetingut

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 5 prill 2023 të ndërpesë vetingun ndaj prokurorit të Lushnjës, Skënder Mestani dhe caktoi sanksionin që i ndalon rikthimin në sistemin e drejtësisë për 15 vjet, për shkak të dorëheqjes së tij nga detyra pasi u njoh me rezultat e hetimit administrativ. Skënder Mestani u shortua për […]

Trupa e KPK-së gjatë  një shpallje vendimi.
KPK Veting

Edmond Kariqi dha dorëheqjen pas dënimit për “korrupsion”

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 19 janar 2021 të ndërpresë procesin e rivlerësimit për prokurorin Edmond Kariqi, për shkak të dorëheqjes së tij si dhe i hoqi të drejtën e rikthimit në sistemit të drejtësisë për 15 vjet. Në vendimin e arsyetuar të KPK sqarohet se hetimi administrativ në kuadër të procesit […]