Prokurori Asllan Barjamaj pas vendimit të KPK.
KPK Lajme Veting

Prokurori Asllan Barjamaj konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikiit, KPK shpalli të hënën më 20 shkurt 2023 vendimin për konfirmimin në detyrë të drejtuesit të prokurorisë së Përmetit, Asllan Barjamaj. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Pamela Qirko, me relator Roland Ilian dhe anëtare Brunilda Bekteshin. Gjatë seancës dëgjimore më 16 shkurt, […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Asllan Barjamaj – Prokuroria e Përmetit
KPK Lajme Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Asllan Barjamaj – Prokuroria e Përmetit

Prokurori Asllan Barjamaj i Prokurorisë së Përmetit u përball të enjten më 16 shkurt me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Pamela Qirko, Brunilda Bekteshi dhe Roland Ilia. Asllan Barjamaj përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2008 dhe u emërua prokuror në […]

Drejtuesi i Prokurorisë së Përmetit, Asllan Barjamaj pas seancës me KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Prokurori Asllan Barjamaj përballet me vetingun

Drejtuesi i Prokurorisë së Përmetit, Asllan Barjamaj u përball të enjten më 16 shkurt me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për një kontratë huaje dhe një kredi që kanë shërbyer për blerjen e një apartamenti, blerjen e paformalizuar me dokumentacion të plotë të dy automjeteve, si dhe për […]

Prokuori Hysen Keta duke dalë nga KPA | Foto : V. Karaj
Analiza Veting

‘Pamundësi objektive’: Debati në Kolegj për konfirmimin e Hysen Ketës

Vendimi i arsyetuar i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit për rivlerësimin kalimtar të drejtuesit të Prokurorisë së Përmetit, Hysen Keta dominohet nga debate mes trupës gjykuese lidhur me burimet dhe analizën financiare, ndërsa një përgjigje e organeve tatimore si dhe pranimi i pretendimeve të subjektit nga shumica sollën përmbysjen e vendimit KPK-së dhe konfirmimin e […]

Prokuori Hysen Keta duke dalë nga KPA | Foto : V. Karaj
KPA Lajme Veting

KPA rrëzon Komisionin dhe rikthen në detyrë prokurorin Hysen Keta

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të enjten vendimin për rikthimin në detyrë të drejtuesit të Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Përmet, Hysen Keta. Keta ishte shkarkuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit më 25 korrik 2019, por Kolegji e cilësoi atë vendim si të pabazuar në prova dhe në kundërshtim me ligjin. Vendimi i […]