Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Gjyqtarja e dosjes “Karaburuni” kaloi në veting me notë minimale për aftësitë profesionale

Vendimi i zbardhur i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për gjyqtaren e Apelit të Vlorës, Brikena Ukperaj evidenton probleme me shkeljen e afatit ligjor në arsyetimin e vendimit për çështjen e tokave në Karaburun, por arrin në përfundimin se ato nuk janë në atë shkallë sa ta shpallin atë të papërshtatshme profesionalisht.

Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Përfundon vetingu për kandidatët e Këshillit të Lartë Gjyqësor

Institucioni kyç për sistemin e ardhshëm të drejtësisë dhe që do të duhet të plotësojë vakancat e rëndësishme të krijuara nga procesi i vetingut në Gjykatën e Lartë pritet të jetë funksional së shpejti pasi procesi i vetingut për 14 kandidatët nga rradhët e gjyqësorit përfundoi të mërkurën me rikonfirmimet në detyrë të gjyqtarëve Hallunaj […]