Komisioni i Pavarur i Kualifikimit Lajme

KPK vuri në pikëpyetje etikën, pasurinë dhe profesionalizmin e prokurorit Besnik Cani

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit dhe ONM ngritën dyshime  mbi etikën profesionale dhe thanë se kishte dyshime për cënimin e besimit të publikut te drejtësia nga prokurori Besnik Cani, tani këshilltar pranë Prokurorisë së Përgjithshme. Cani mohoi të kishte shkelur etikën dhe kërkoi të konfirmohej në detyrë.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit Lajme

Llotot dhe lehtësimi i akuzave për masakrën e Çoles “vulosin” vetingun e Selmanit

Prokurori Artur Selmani u përball me pyetje për varësinë e tij nga kumari, burimet e pasurisë dhe lehtësimin e akuzave për 3 të pandehur. Ai kundërshtoi gjetjet e KPK-së, akuzoi ish-kryeprokurorin Adriatik Llalla për veprime të paligjshme dhe e përshkroi karrierën e tij 30-vjeçare si “prokurori që i çon hetimet deri në fund”.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit Lajme

Lidhjet me krimin e organizuar ngrenë pikëpyetje mbi integritetin e prokurorit Shpëtim Kurti

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit mbajti të enjten seancën dëgjimore për prokurorin e Prokurorisë së Tiranës, Shpëtim Kurti, duke zbardhur lidhjet e tij me një trafikant të qenieve njerëzore, si dhe probleme me justifikimin e pasurisë së tij dhe atë të personave të lidhur.