Gjyqtari i Gjykatës së Apelit Durrës Arjan Balliu duke dalë nga seanca dëgjimore. Foto:BIRN
Analiza Artikull kryesor Analiza KPK Në Fokus

Kontrata fiktive penalizoi në veting gjyqtarin Arjan Balliu

Komisioni vlerësoi se gjyqtari i apelit të Durrësit ka kryer shitje fiktive të një apartamenti te vjerra e tij me synimin e justifikimit të parave për blerjen e një makine luksoze. Ai gjithashtu u penalizua edhe nga fakti se nuk ishte tërhequr nga pozicioni i relatorit në një proces gjyqësor me palë një kompani ndërtimi […]

Ish-kryetari i Gjykatës së Kukësit, Isuf Shehu pas seancës dëgjimore të KPK-së. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza Artikull kryesor Analiza KPK Në Fokus

Vila tre kate në Kukës solli shkarkimin e Isuf Shehut në KPK

Kryetari i Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Kukës, Isuf Shehu nuk arriti të bindë trupën gjykuese të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK të përbërë nga Suela Zhegu kryesuese, Brunilda Bekteshi relatore dhe Xhensila Pine anëtare, se kishte mundur ta ndërtonte me burime të ligjshme financiare banesën e tij tre katëshe + bodrum në qytetin e […]