Prokurorja Aida Cakaj pas seancës dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Prokurorja Aida Cakaj përballet pa probleme me vetingun

Prokurorja Aida Cakaj e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier u përball pa probleme me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK gjatë seancës dëgjimore të enjten më 2 mars 2023. Hetimi administrativ për prokuroren Cakaj po kryhet nga trupa e KPK e kryesuar nga Suela Zhegu, me relatore Genta Tafa (Bungo) dhe anëtar Roland Ilia. Në […]

Gjyqtari Kastriot Gramshi pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Veting

Kolegji shkarkon nga detyra gjyqtarin Kastriot Gramshi

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të enjten vendimin për çështjen ndaj gjyqtarit Kastriot Gramshi. Trupa e KPA e kryesuar nga Albana Shtylla, me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtare Ina Rama, Sokol Çomo dhe Mimoza Tasi, njoftoi se pas shqyrtimit të pretendimeve të ngritura në ankimin e Komisionerit Publik, i gjeti këto të drejta ndërsa […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Laurent Fuçia– Gjykata e Vlorës
KPK Lajme Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Laurent Fuçia– Gjykata e Vlorës

Gjyqtari Laurent Fuçia i Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Vlorë do të përballet të enjten më 2 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Suela Zhegu, Alma Faskaj dhe Etleda Çiftja. Laurent Fuçia u diplomua në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2011 dhe u […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Besnik Cengu – Prokuroria e Tiranës
KPK Lajme Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Besnik Cengu – Prokuroria e Tiranës

Prokurori Besnik Cengu i Prokurorisë së Tiranës do të përballet të enjten më 2 mars me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Pamela Qirko dhe Roland Ilia. Besnik Cengu e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë si oficer i policisë gjyqësor. […]

Prokurori Hysen Ajasllari pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Prokurori Hysen Ajasllari jep shpjegime për balancat negative për pasuritë

Prokurori i Prokurorisë së Fierit, Hysen Ajasllari u përball të mërkurën më 1 mars 2023 me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime të përmbledhura për barrat e provës në kriterin e pasurisë dhe gjetjet për profesionalizmin. Ajasllari u vlerësua pozitivisht për pastërtinë e figurës. Procesi i vetingut për këtë […]