Ish-gjyqtarja Marjana Velçani në KPA.
Analiza KPA Veting

Marjana Velçani u penalizua nga deklarimet dhe provat e veta

Deklarimet e ish-gjyqtares së Gjykatës Administrative të Durrësit, Marjana Velçani lidhur me burimet e krijimit të një apartamenti, si dhe dokumentet e dorëzuara prej saj e penalizuan gjatë procesit të vetingut me shkarkim, megjithëse nga analiza financiare e kryer në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA, dhe në Komision ka rezultuar se ka pasur gjendje […]

Gjyqtarja Marjana Velçani në KPA
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e Marjana Velçanit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të enjten më 26 maj vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të ish-kryetares së Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Durrës, Marjana Velçani. Vendimi u mor nga trupa gjykuese e Kolegjit e kryesuar nga Rezarta Schcuetz, me relatore Albana Shtyllën dhe anëtarë Ina Rama, Mimoza […]

Gjyqtarja Marjana Velçani në KPA
KPA Lajme Veting

Marjana Velçani kundërshton si të pabazuar vendimin e Komisionit dhe kërkon konfirmimin në KPA

Ish-kryetarja e Gjykatës Administrative të Durrësit, Marjana Velçani paraqiti të hënën më 3 maj parashtrimet dhe konkluzionet përfundimtare lidhur me ankimin që ajo ka kryer kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK që e shkarkoi nga detyra për mungesë burimesh dhe deklarim të pamjaftueshëm të pasurive. Marjana Velçani u shkarkua nga detyra me […]

Gjyqtarja e Gjykatës Administrative të Durrësit, Rezarta Aliu në seancë dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Korrupsioni KPK Lajme Vendi

Gjyqtarja Rezarta Aliu përballet me vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit nuk gjeti probleme me pasurinë e gjyqtares Administrative të Durrësit, Rezarta Aliu, por konstatoi mungesë burimesh në pagesën e një kësti të apartamentit në pronësi të nënës së saj. Aliu kërkoi të përjashtohej nga barra e provës për apartamentin e nënës si dhe të konfirmohej në detyrë.