Prokurori Ferdiand Elezi, përballë KPK | Foto : BIRN
Analiza Artikull kryesor Analiza KPK Në Fokus

Precedenti në shkarkimin e Artan Lazajt dhe shpenzimet e pajustifikuara “dogjën” Ferdinand Elezin

Tre milion lekë shpenzime të pajustifikuara me të ardhura të ligjshme dhe mosdeklarimi i pjesës takuese të bashkëshortes nga shitja e apartamentit të prindërve, janë sipas Komisionit të Pavarur të Kualifikimit arsyet për shkarkimin e drejtuesit të Prokurorisë së Apelit Durrës, Ferdinand Elezi.

Prokurori Elsion Sadiku gjatë seancës dëgjimore | Foto nga : LSA
Analiza Artikull kryesor Analiza KPA Në Fokus

Ligjshmëria e të ardhurave dhe dorëheqja nga një hetim rrëzuan Elsion Sadikun në KPA

Ankimi i ish-prokurorit u rrëzua nga shumica në KPA, e cila e gjeti atë me deklarim të pamjaftueshëm pasurie dhe cënim të besimit të publikut te drejtësia. Në pakicë relatorja Ina Rama kërkoi konfirmimin në detyrë e Sadikut, duke kundërshtuar qëndrimin e shumicës si për pasurinë dhe për profesionalizmin.