Zv.kryetari i Gjykatës së Tiranës, Petrit Çomo pas vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
Korrupsioni KPK Lajme Vendi

Zv.kryetari i Gjykatës së Tiranës konfirmohet me shumicë votash

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit është ndarë 2 me 1 në vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit Petrit Çomo.

Zv.kryetari i Gjykatës së Tiranës, Petrit Çomo pas vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Foto: Edmond Hoxhaj.

Zv.kryetari i Gjykatës së Tiranës, Petrit Çomo u konfirmua në detyrë “me shumicë votash” të enjten në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Vendimi u shpall nga trupa e drejtuar nga Brunilda Bekteshi, me relator Olsi Komici dhe anëtare Xhensila Pine.

Petrit Çomo e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 2000 dhe ka punuar për gati dy dekada si gjyqtar dhe zv.kryetar i Gjykatës së Tiranës. Në vitin 2015, ai u zgjodh anëtar i ish-Këshillit të Lartë të Drejtësisë – detyrë që e mbajti deri në shkrirjen e këtij institucioni.

Gjatë seancës dëgjimore që u zhvillua të mërkurën, Çomo u përball me pikëpyetje mbi saktësinë e deklarimit të pasurisë dhe dyshime për fiktivitet në një kontratë sipërmarrje për një apartament banimi.

Por gjatë seancës, Çomo shpjegoi se apartamenti ishte përfituar pa pagesë në cilësinë e qiramarrësit, pas një marrëveshjeje me pronarët e tokës dhe ndërtuesin dhe se kontrata ishte nënshkruar për të pasur garanci mbi dakordësinë.

Komisioni konstatoi balancë negative prej 555 mijë lekësh për blerjen e një automjeti dhe kryerjen e shpenzimeve të tjera në vitin 2013, ndërsa nuk u gjetën probleme me depozitat e trashëguara prej babait që i ka përfituar nga dëmshpërblimi si i persekutuar dhe nga të ardhurat e nënës, që ka trashëguar prona prej familjes së saj.

Me vendimin e konfirmimit, KPK ka rrëzuar një raport papërshtatshmërie të DSIK për gjyqtarin Petrit Çomo. Në seancën dëgjimore u sqarua se personi i përmendur në raport nuk kishte procedim për krim të organizuar, por për pengim të ekzekutimit të një urdhri përmbarimor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *