Komisioneret Genta Tafa Bungo, Suela Zhegu dhe Pamela Qirko gjatë seancës dëgjimore me prokuroren Besa Nikëhasani, të mbajtur në Tiranë më 17 prill 2018. Foto: Gent Shkullaku/LSA
KPK Lajme Vendi

Gjyqtari Ergys Gashi u dorëhoq gjatë procesit të vetingut, 4 vite pasi filloi detyrën

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi të ndëpresë procesin e vetingut për gjyqtarin e Gjykatës Admnistrative të Shkallës së Parë Durrës, Ergys Gashi pas dorëheqjes së tij rreth një vit e gjysmë pasi kishte nisur hetimi administrativ. Gashi ishte emëruar si gjyqtar katër vite para dorëheqjes. 

Komisioneret Genta Tafa Bungo, Suela Zhegu dhe Pamela Qirko gjatë seancës dëgjimore me prokuroren Besa Nikëhasani, të mbajtur në Tiranë më 17 prill 2018. Foto: Gent Shkullaku/LSA

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 28 qershor 2021 të deklarojë ndërprerjen e procesit të rivlerësimit kalimtar për gjyqtarin e Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Durrës, Ergys Gashi, për shkak të dorëheqjes së tij – si dhe ti ndalojë atij emërimin si gjyqtar ose prokuror i çdo niveli, anëtar i Këshillit të Lartë Gjyqësor ose Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Inspektor i Lartë e Drejtësisë ose Prokuror i Përgjithshëm, për një periudhë 15-vjeçare.

Ergys Gashi përfundoi studimet e magjistraturës në vitin 2016 dhe në shkurt të 2017-ës u caktua si gjyqtar pranë Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Durrës ku e ushtroi këtë funksion deri në momentin e dorëheqjes.

Në vendimin e arsyetuar të KPK thuhet se hetimi administrativ për gjyqtarin Gashi ka nisur më 16 dhjetor 2019. Një vit e gjysmë më vonë, më 10 maj 2021, subjekti ka informuar nëpërmjet postës elektronike se kishte paraqitur kërkesën për dorëheqje nga detyra në Këshillin e Lartë Gjyqësor.

KLGj ka informuar Komisionin se më datë 7 maj është pranuar kërkesa për dorëheqje dhe është deklaruar mbarimi i statusit të magjistratit për gjyqtarin Ergys Gashi. Vendimi i KLGj-së nuk është ankimuar nga gjyqtari Gashi, i cili ka shprehur vullnetin e tij se nuk dëshiron të dëgjohet në seancë dëgjimore.

Duke iu referuar legjislacionit të vetingut të gjyqtarëve dhe prokurorëve, si edhe jurispudencës së Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, trupi gjykues i KPK i kryesuar nga Genta Tafa Bungo, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Alma Faskajn, ka vendosur të ndërpresë procesin e rivlerësimit për Gashin, si dhe t’i ndalojë atij emërimin në sistemin e drejtësisë gjatë 15 viteve të ardhshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *