Gjyqtarja Blerona Hasa (majtas) dhe ish prokuroja Antoneta Sevdari pas vendimit të KPK. Foto : Edmond Hoxhaj
Artikull kryesor Lajme KPK Lajme Vendi

KPK konfirmon në detyrë gjyqtaren Blerona Hasa

Komisioni i Pavarur i Kalifikimit konfirmoi të hënën në detyrë gjyqtaren e Gjykatës së Apelit Administrativ, Blerona Hasa.

Gjyqtarja Blerona Hasa (majtas) dhe ish prokuroja Antoneta Sevdari pas vendimit të KPK. Foto : Edmond Hoxhaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të hënën vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Gjykatës Administrative të Apelit Tiranë, Blerona Hasa.

Trupa gjyqësore që kreu procesin e vetingut për subjektin e rivlerësimit përbëhej nga Olsi Komici kryesues, Brunlida Bekteshi relatore dhe Xhensila Pine anëtare.

Blerona Hasa ka kryer studimet e Magjistraturës në vitet 1998-2001 dhe është emëruar fillimisht si gjyqtare në Gjykatën e Korçës. Në vitin 2011, ajo është transferuar në Gjykatën e Tiranës, ndërsa në vitin 2013 është dekretuar si gjyqtare në Gjykatën Administrative të Apelit Tiranë.

Hetimi administrativ i gjyqtares Hasa është realizuar për të tre kriteret e vetingut, përfshirë pasurinë e subjektit, pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *