Kreu i Prokurorise se Apelit te Gjirokastres, Alfred Agolli, gjate nje seance te Komisionit te Pavarur te Kualifikimit, KPK, i cili ka nisur sot seancen degjimore me te. Agolli, po kalon ne procesin e rivleresimit kalimtar, i njohur ndryshe si procesi i vettingut, i cili do te hetoje aftesite profesionale dhe pasurine e tij.
/r/n/r/nHead of Gjirokastra's Appeal Prosecution Alfred Agolli, during a hearing session of the Independent Qualification Commission, IQC. Agolli, is undergoing the process of revaluation, also known as vetting process, that will investigate the assets, figure and personal skills.
Artikull kryesor ! Artikull kryesor Lajme KPK Lajme Vendi

KPK shkarkon nga detyra drejtuesin e Prokurorisë së Apelit Gjirokastër, Alfred Agolli

Megjithëse KPK përmbysi raportin e DSIK-së qe e vlerësonte prokurorin Alfred Agolli si të papërshtatshëm, subjekti i rivlerësimit është shkarkuar nga detyra për problemet me pasurinë.

Kreu i Prokurorisë së Apelit të Gjirokastrës, Alfred Agolli, gjatë një seance të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, | Foto : LSA

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të hënën vendimin për shkarkimin nga detyra të drejtuesit të Prokurorisë së Apelit Gjirokastër, Alfred Agolli. Treshja gjykuese e KPK-së e përbërë nga Etleda Çiftja kryesuese, Roland Ilia Relator dhe Olsi Komici anëtar, kanë vendosur në unanimitet shkarkimin e prokurorit Agolli i cili u vlerësua në të tri kriteret.

Gjatë seancës dëgjimore të zhvilluar të enjten më datë 4 korrik 2019, KPK i vuri në dukje Agollit problemet e gjetura sa i përket pasurisë së tij të vetme; një apartament 68.5 metra i blerë në vitin 2007 në Gjirokastër. Sipas KPK-së për këtë pasuri ishin përdorur dy hua dhe se për të parën në vlerë 3 milionë lekë nuk ishte deklaruar dhe nuk kishte për të informacion provues. Agolli i kundërshtoi gjetjet e KPK-së sa i përket pasurisë dhe shpjegoi mënyrën se si ishin kryer transaksionet, por ai pranoi se nuk e  kishte deklaruar dhe se nuk kishte dokumentacion provues për huanë e parë.

Ndërkohë, KPK rrëzoi raportin e dytë të Drejtorisë së Informacionit të Klasifikuar, DSIK ku prokurori Agolli cilësohej si i papërshtatshëm për të vazhduar detyrën. Gjatë seancës dëgjimore, relatori Ilia vuri në dukje se kishte pasur dy raporte nga DSIK. Raporti i parë ishte pozitiv, por në të dytin të lëshuar në pranverë të këtij viti, DSIK e vlerësonte “të papërshtatshëm” prokurorin Agolli. Relatori Roland Ilia theksoi se nga hetimet e KPK-së, ky raport i dytë ishte gjetur i pambështetur në prova. Ndërkohë, Komisioni ngriti pikëpyetje mbi kriterin e profesionalizimit lidhur me disa vendime pushimi dhe mosnjoftim të palëve.

Alfred Agolli e ka nisur karrierën në sistemin shqiptar të drejtësisë në vitin 1998 dhe ka ushtruar funksionin fillimisht në prokuroritë e Gjirokastrës. Në vitin 2008, Agolli është emëruar drejtues i Prokurorisë së Sarandës ndërsa në vitin 2013 është promovuar drejtues i Prokurorisë së Apelit të Gjirokastrës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *