Prokurori Adriano Dyrmishi pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Korrupsioni KPK Lajme Vendi

Prokurori i Tiranës, Adriano Dyrmishi kalon me sukses vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi në unanimitet kofirmimin në detyrë të prokurorit Adriano Dyrmishi.

Prokurori Adriano Dyrmishi pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shpalli të hënën vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës, Adriano Dyrmishi. Trupa gjykuese gjykuese e KPK që kreu procesin e rivlerësimit për prokurorin Dyrmishi përbëhej nga Suela Zhegu në cilësinë e kryesueses, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Brunilda Bekteshin.

Adriano Dyrmishi e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë si oficer i policisë gjyqësore, ndërsa në vitin 2010 është emëruar prokuror në Prokurorinë e Rrethit Tiranë ku e ushtron funksionin prej një dekade.

Komisioni konstatoi gjatë seancës dëgjimore pamundësi për blerjen e pasurisë së vetme që zotëron prokurori Dyrmishi, një autoveture tip Audi në vitin 2015 kundrejt vlerës 500 mijë lekë. Balanca  negative u konstatua për shkak të mospërfshirjes së gjendjes cash në analizën financiare, pasi nuk kishte deklaruar në vitin 2015 pakësimin e këtij likujditeti.

Prokurori Dyrmishi e pranoi se nuk e kishte deklaruar pakësimin e gjendjes cash në 2015-ën, por theksoi se burimi kishte qenë pikërisht gjendja cash.

Ai u vlerësua pozitivisht për profesionalizmin, ndërsa një raport i DSIK për papërshtatshmëri u përmbys nga Komisioni, pasi u gjet i pabazuar në prova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *