Rilinda Selimi në KPA | Foto: BIRN
Analiza KPA Veting

KPA me tre mendime të ndryshme për rivlerësimin e Rilinda Selimit

Gjyqtarja e Gjykatës së Apelit Administrativ, Rilinda Selimi u konfirmua në detyrë prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK më 14 dhjetor 2020, por pas ankimit të Institucionit të Komisionerëve Publikë, nuk arriti të kalojë në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA testin për pastërtinë e figurës. Më herët, Komisioni dhe Kolegji larguan nga detyra […]

Rilinda Selimi në KPA | Foto: BIRN
KPA Lajme Veting

KPA shkarkon Rilinda Selimin për shkak të kontakteve të papërshtatshme

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të mërkurën shkarkimin e gjyqtares së Gjykatës së Apelit Administrativ Rilinda Selimi, pasi e konstatoi atë të papërshtatshme në kriterin e figurës. Në përmbledhje të vendimit trupa kryesuar prej Sokol Çomos, me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtarë Natasha Mulaj, Albana Shtylla dhe Mimoza Tasi, vuri në dukje se kontaktet […]

Rilinda Selimi në KPA | Foto: BIRN
KPA Lajme Veting

KPA mbyll hetimin gjyqësor për ankimin ndaj konfirmimit të Rilinda Selimit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të hënën më 6 qershor të mbylli hetimin gjyqësor lidhur me ankimin e institucionit të Komisionerëve Publikë kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Gjykatës Administrative të Apelit, Rilinda Selimi. Mbyllja e shqyrtimit gjyqësor u vendos pasi trupa e […]

Rilinda Selimi në KPA | Foto : BIRN/ Vladimir Karaj
KPA Lajme Veting

Paqartësi në kërkimet e Komisionerit, KPA shtyn procesin për Rilinda Selimin

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të enjten shtyrje të seancës gjyqësore ndaj gjyqtares së Gjykatës Administrative të Apelit Rilinda Selimi, për t’i dhënë kohë Komisionerit Publik të paraqesë me shkrim sqarime mbi kërkimet e tij në proces. Kërkesa u bë pasi trupa dëgjoi parashtrimet e Komisionerit Publik, Dariel Sina dhe relatorja Rezarta Schuetz i […]

Gjyqtarja Rilinda Selimi duke dalë nga seanca dëgjimore e KPK-së | Foto : Edmond Hoxhaj
Artikull kryesor Lajme Korrupsioni KPK Lajme Në Fokus

‘Peshqeshi i KÇK-së’; KPK përmbys akuzat e Edi Ramës për gjyqtaren Rilinda Selimi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konstatoi se gjyqtarja Rilinda Selimi nuk kishte probleme me deklarimin e një biznesi në Lungomare dhe përndryshe nga bashkëshorti i saj – ish-anëtar i Gjykatës së Lartë i shkarkuar nga detyra për kontakte me krimin e organizuar, subjekti ka figurë të pastër.