Gjyqtarja e Gjykatës Administrative të Apelit, Blerona Hasa pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj
Korrupsioni KPK Lajme Në Fokus

‘Pavlefshmëria absolute’ për borxhin 7 miliardë lekë rrezikon gjyqtaren Blerona Hasa

Në një vendim të vitit 2017, gjyqtarja e Apelit Administrativ si pjesë e trupës gjyqësore kishte rrëzuar një urdhër të Tatimeve për një kompani me 7 miliardë lekë detyrime tatimore – por gjyqtarja Blerona Hasa deklaroi në seancë se paligjshmëria në atë rast kishte qenë “ulëritëse”.

Ish-anëtari i KLP-së, Besnik Cani pas seancës së parë në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: LSA
Analiza Korrupsioni KPA Në Fokus

Arsyet pas shkarkimit të Besnik Canit: Pasaktësi dhe marrëdhënie ‘atipike biznesi’

Kolegji i Posaçëm i Apelimit shprehet në vendim se ish-prokurori Besnik Cani kishte cënuar besimin e publikut te drejtësia, kishte bërë deklarim të pamjaftueshëm pasurie dhe ishte i papërshtatshëm profesionalisht. KPA i tërheq vëmendjen KPK-së për çështjet e trasferuara për “hetim disiplinor”.