Prokurorja Enkeleda Osmani (Xhengo) pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Korrupsioni KPK Lajme Vendi

Prokurorja Enkeleda Osmani (Xhengo) kalon vetingun

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi konfirmimin në detyrë për prokuroren e Durrësit, Enkeleda Osmani (Xhengo), pavarësisht problemit me të ardhurat e bashkëshortit.  

Prokurorja Enkeleda Osmani (Xhengo) pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.

Prokurorja Enkeleda Osmani (Xhengo) u konfirmua në detyrë mëngjesin e së hënës, pas hetimit administrativ për të tre kriteret e rivlerësimit. Vendimi u shpall nga trupa gjyqësore e KPK-së, e drejtuar nga Roland Ilia, me relatore Brunilda Bekteshi dhe anëtare Suela Zhegu.

Enkeleda Osmani (Xhengo) ka përfunduar studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2004 dhe punon si prokurore në Prokurorinë e Durrësit prej gati 15 vitesh. Në vitin 2019, Osmani kandidoi për një vend në Prokurorinë e Posaçme, SPAK pa mundur që të përzgjidhet.

Gjatë seancës dëgjimore, Komisioni evidentoi si problem mungesën e dokumentacionit për të ardhurat e bashkëshortit në disa kompani biznesi. Sipas relatores Bekteshi, nga hetimi kishte rezultuar diferencë e madhe mes të ardhurave të deklaruara të bashkëshortit dhe të ardhurave për të cilat Instituti i Sigurimeve Shoqërore dhe Tatimet konfirmonte pagesën e detyrimeve tatimore.

Prokurorja Osmani në fjalën e saj pretendoi se të gjitha të ardhurat e saj ishin të ligjshme, ndërsa fajësoi kompanitë për të cilat bashkëshorti kishte punuar për mospagimin e detyrimeve. Ajo vuri në dukje se kishte tre padi ndaj këtyre kompanive, ndërsa po ashtu theksoi se në një rast, ish-punëdhënësi e kishte pranuar përgjegjësinë dhe kishte paguar detyrimet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *