Trupa gjykuese gjatë seancës dëgjimore ndaj gjyqtarit Petrit Aliaj. Foto:Vladimir Karaj
Analiza KPK Në Fokus

Ish-gjyqtari i Apelit Vlorë u përpoq të “fshihej” pas raporteve mjekësore dhe një vendimi gjykate

Vendimi i zbardhur i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit tregon se gjyqtari Petrit Aliaj dërgoi në 4 muaj, katër raporte mjekësore me diagnoza të ndryshme – një prej të cilëve u provua i rremë sipas KPK. Komisioni e shkarkoi për një sërë problemesh, përfshi përpjekje për të fshehur pasurinë dhe cënim të besimit te drejtësia.

Gjyqtari i Gjykatës së Apelit Vlorë, Hysen Saliko,| Foto : LSA
Artikull kryesor Lajme KPK Lajme Në Fokus

Një pagesë 30 mijë euro dhe të ardhurat nga bujqësia debatohen në seancë për gjyqtarin Hysen Saliko

Gjyqtari i gjykatës së Apelit të Vlorës, Hysen Saliko u përball me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit të mërkurën në një seancë që vijoi për më shumë se tre orë, në të cilën u debatua gjerësisht nëse të ardhurat familjare të gjyqtarit nga bletaria duheshin apo jo të konsideroheshin të ligjshme.

Seanca në mungesë ndaj gjyqtarit të Apelit, Petrit Aliaj | Foto: V. Karaj
Artikull kryesor Lajme Korrupsioni Lajme Në Fokus

Vetingu i Petrit Aliaj, KPK gjen raporte mjekësore të rreme dhe pasuri të pajustifikuara

Gjyqtari i Apelit të Vlorës, Petrit Aliaj nuk u paraqit përsëri në seancë dëgjimore dhe i dërgoi KPK-së një raport mjekësor të katërt të premten, por Komisioni i lexoi gjetjet e hetimit sipas të cilit subjekti nuk kishte deklaruar dhjetra veprime financiare dhe nuk justifikonte pasurinë për të paktën 19.4 milion lekë.