Gjyqtarja Irena Gjoka (majtas) dhe avokatja Romina Zano në KPA | Foto: Edmodn Hoxhaj
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi konfirmimin e Irena Gjokës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të martën se vendimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit i cili kishte konfirmuar në detyrë gjyqtaren e Gjykatës së Posaçme Irena Gjoka, duhej të mbetej në fuqi. Trupa e përbërë nga Sokol Çomo, kryesues, Natasha Mulaj relatore, me anëtarë Mimoza Tasi, Rezarta Schuetz dhe Albana Shtylla, bëri me […]

Gjyqtarja Irena Gjoka (majtas) dhe avokatja Romina Zano në KPA | Foto: Edmodn Hoxhaj
KPA Lajme Veting

Komisionerja Publike kërkon shkarkimin e gjyqtares Irena Gjoka

Komisionerja publike Irena Nino u qëndroi shkaqeve të ankimit gjatë parashtrimeve të paraqitura të enjten në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA për çështjen e gjyqtares Irena Gjoka, duke kërkuar shkarkimin e saj për deklarim të pasaktë e të pamjaftueshëm për pasuritë, si dhe për mungesë burimesh në krijimin e tyre. Sipas Ninos, vendimarrja e […]

Gjyqtarja Irena Gjoka dhe avokatja Romina Zano, pas seancës në KPA. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KPA Veting

KPA shtyn seancën për gjyqtaren Irena Gjoka pas ndërrimit të Komisionerit Publik

Kolegji i Posaçëm i Apelimit pranoi të enjten kërkesën e Komisionerit Publik Florian Ballhysa për të shtyrë seancën ndaj gjyqtares së Gjykatës së Posaçme Irena Gjoka. Ballhysa tha në fillim të seancës se kishte nevojë të njihej me dosjen që ishte ankimuar nga ish-kolegu i tij Dariel Sina, i cili prej të mërkurës është anëtar […]